Tamera Alexander schrijft actieboek Week van het christelijke boek 2024


De populaire Amerikaanse auteur Tamera Alexander is uitgenodigd om voor 2024 het actieboek voor de Week van het christelijke boek te schrijven. Ze volgt daarmee Gabi de Ridder op, die dit jaar de novelle Volgende week, zelfde tijd? publiceerde.

 

De BCB, die elk jaar de Week van het christelijke boek verzorgt, is er trots op Tamera Alexander als auteur te verwelkomen. Ze is in korte tijd uitgegroeid tot een christelijke schrijfster met een grote schare fans. Een brede lezersgroep in Nederland leest al haar romans. Boekhandels doen deze nieuwe uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek in maart 2024, die parallel loopt aan de algemene Boekenweek. De BCB verzorgt het cadeauboekje voor de 46e keer, dit keer in samenwerking met Uitgeverij Van Wijnen.

 

Christien Bos, bureauredacteur bij uitgeverij van Wijnen: 'Voor liefhebbers van Tamera Alexanders boeken wordt het actieboek van 2024 een echte traktatie! Favoriete personages uit de Belle Meade trilogie komen terug en eerdere personages leren we beter kennen. Maar ook voor nieuwe lezers wordt de novelle genieten. Dit verhaal introduceert een sterke vrouw die haar weg zoekt in de krantenwereld van begin twintigste eeuw. Nellie Ward is journalist en wil niet alleen schrijven over schoonmaaktips en hoe je slim omgaat met een klein budget. Zoals we van Tamera Alexander gewend zijn, is de boeiende wereld die ze in deze novelle creëert op feiten gebaseerd, dankzij het grondige historische onderzoek waar ze zo van houdt.'

 

Over Tamera Alexander

Tamera Alexander (1961) is een bestseller-auteur met een grote liefde voor God, haar familie en geschiedenis. Wanneer ze een interessant verhaal hoort of een oud huis bezoekt, wordt haar fantasie geprikkeld en gaat ze op onderzoek uit. Tamera’s personages zijn uit het leven gegrepen en haar verhalen nemen je mee terug in de tijd. Ze heeft bijna twintig romans op haar naam staan, met haar boeken won ze al veel prijzen, waaronder vier Christy Awards. Ze woont met haar man in Nashville, in Amerika.

 

De Week van het christelijke boek is van 13 t/m 23 maart 2024.

De Week van het christelijke boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. De christelijke boekhandels geven het actieboek gratis weg, bij aankoop van € 15,00 aan boeken. Het is het 46ste actieboek dat door BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak, wordt uitgegeven.

Tamera Alexander