Week van het Christelijke Boek (20 t/m 30 maart 2019)

Marianne Grandia heeft speciaal voor de Week van het Christelijke Boek (pendant van de Boekenweek) de novelle Lichtval geschreven. De christelijke boekhandels gaven van 20 tot en met 30 maart 2019 dit actieboek gratis weg, bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken. Lichtval is een uitgave van KokBoekencentrum in samenwerking met de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB).

De Week van het Christelijke Boek is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke boeken. Lichtval (zie informatie hieronder) is inmiddels het 41e actieboek van de Week van het Christelijke Boek.

IN 2020 wordt het actieboek geschreven door Arie Kok.


Lichtval

Na veertien jaar huwelijk staan Thijs en Jolanda niet langer naast maar tegenover elkaar. Een ingrijpende verandering op het werk van Thijs zet de boel op scherp. Beiden staan voor een keuze, die niet goed uitpakt. Thijs vertrekt naar Groningen, Jolanda blijft in Brabant, samen met hun kinderen.

In de aanloop naar de eerste afspraak met een mediator die hen zal helpen met het regelen van de scheiding, blikken Thijs en Jolanda allebei vanuit hun eigen emoties op hun huwelijk terug. Waar en wanneer zijn ze elkaar kwijtgeraakt? En is er nog een weg terug?

Dit verhaal over de kwetsbaarheid van liefde zet je aan het denken: wil ik zelf gelukkig worden of wil ik de ander gelukkig maken?

'Het is mijn verlangen om iets door te geven van het herstel en de genade die ik van God heb ontvangen.' - Marianne Grandia