Voor kinderen van basisscholen, kerken en andere kindergroepen zijn er verschillende op maat gemaakt kindervoorstellingen die passen bij het thema Bij mij thuis.

 

 

Vervang deze tekst door informatie over jou en je bedrijf of voeg informatie toe die handig zal zijn voor je klanten.

Thuis bij de koning
Een interactieve voorstelling met veel muziek, over feest en gewoontes.
 

Bij Abia thuis is een bijzondere brief bezorgd. Ze is uitgenodigd voor het feest bij de koning thuis, in het paleis. Ze gaat meteen naar Mel om het te vertellen. ‘Oh wow, een feest bij de koning!’ zegt Mel. Hoe zou het daar zijn? Wat krijg je daar te eten? Moet je netjes blijven zitten? Iedereen is welkom, dus ook Toni en tante An, maar wat vreemd… Mel heeft geen brief gekregen.

.

Een show speciaal gemaakt over het prentenboek van de christelijke Kinderboekenweek: Thuis bij de Koning.

De show stimuleert de creativiteit en inventiviteit van kinderen in de leeftijd van 3-9 jaar (groep 1-4).

Je bent uitgenodigd!
Bij God mag je komen zoals je bent, bij Hem ben je thuis

Deze voorstelling is gebaseerd op de gelijkenis van het grote feestmaal (Lukas 14:16-24), maar nu ‘omgebouwd’ tot verjaardagsfeest van de koning. Dienaar Driekus krijgt de eer het feest te organiseren. Wanneer hij ziet dat Willie de worm een uitnodiging zal krijgen maakt hij die zoek. De andere uitnodigingen worden bezorgd en iedereen wil komen. Op de dag van het feest is er echter nog niets geregeld. Er zijn geen gasten want die hebben geen tijd of denken dat ze niet welkom zijn. Willie de worm heeft niet veel goeds in de zin. Zal het feest helemaal in het water vallen? Carlijn wordt ingeschakeld om de boel te redden… maar of dat lukt?

Voorstellingen van Willemijn de Weerd

Kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd ontwikkelt ieder jaar een educatief programma voor de Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekweek nemen we een kijkje achter de voordeur en maken we kennis met verschillende culturen en gewoontes van gezinnen.

 

Programma groep 1-4

Ik stuur je de zon is een hartverwarmende muziek-vertel voorstelling over Anne, een vijfjarig Nederlands meisje en de tienjarige Abel uit Kenia. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet maar toch zijn ze broer en zus. Via brieven en tekeningen leren ze over elkaars leven. Een interactieve voorstelling vol met muziek en verhalen rondom het boek ‘Ik stuur je de zon’ waar Willemijn de auteur van is.

Programma’s voor groep 5-8

 

Alleen maar zee
Het stormt vaker op de plek waar Riet (11) woont, maar deze storm is anders. Zelfs haar vader maakt zich zorgen. Eerst worden er spullen naar boven gesjouwd. Daarna verhuizen Riet en haar familie ook naar boven. Uiteindelijk van de zolder zelfs naar het dak. In 1953 werd Nederland getroffen door een vreselijke watersnoodramp. Willemijn ging in gesprek met mensen die dit als kind meemaakten en schreef over hen het boek ‘Alleen maar zee’. Tijdens de vertel-voorstelling laat ze verhalen die verteld werden dichtbij komen.


Knokken voor een kans
Seda (10) woont met haar familie in Armenië en leeft onder armoedige omstandigheden. 'Eens arm, altijd arm' is het motto van Seda’s oma. Maar Seda weigert zich er bij neer te leggen en knokt voor elke kans om uit de armoedespiraal te komen. Toch blijkt het ingewikkelder dan gedacht. Seda’s plannen lijken te mislukken. Zou oma toch gelijk hebben? Wat de impact is van armoede op een gezin, zag Willemijn met eigen ogen. Voor het schrijven van dit verhaal bezocht ze enkele ontwikkelingsprojecten in Armenië, waarmee kansarme gezinnen praktisch en financieel ondersteund worden.


Papa, waar blijf je?

Op 1 oktober 1944 vindt in Putten een razzia plaats naar aanleiding van een mislukte verzetsaanslag. Meer dan 600 mannen worden afgevoerd naar kamp Amersfoort. Later komen de mannen in verschillende concentratiekampen in Duitsland terecht. Ook de vader van Anna, de hoofdpersoon in dit boek, wordt weggevoerd. Na de bevrijding wacht Anna in spanning af. Zal haar vader weer thuis komen? Tijdens de vertel-voorstelling vertelt Willemijn indrukwekkende verhalen die ze in haar dorp hoorde.


Workshop schrijven over ‘Bij mij thuis’. Groep 3-8

Voor kinderen die graag zelf willen leren schrijven, geeft Willemijn een workshop schrijven. Ze leert stapsgewijs hoe schrijven in zijn werk gaat. Na haar bezoek mogen de kinderen het geleerde in praktijk brengen door zelf te gaan schrijven rond het thema ‘Bij mij thuis’. De school kan zelf bepalen hoe uitgebreid dit gebeurt. Degene die Willemijns schrijftips het beste heeft verwerkt in zijn of haar verhaal wint 'de gouden pen'.

 

Voor meer informatie en/of boekingen: 06-13731521 of mail@willemijndeweerd.nl.