Themaboeken 'Bij mij thuis'

Wil je een boek aanschaffen? Koop deze dan bij de plaatselijke boekhandel!
#kooplokaal #christelijkeboekhandel #kinderboekenweek


 

Groep 1-2

Kabaal in het kwetternest                 
Irma Moekestorm | Buddy Books

Sil vindt het veel te druk thuis. Hij gaat op zoek naar een plekje voor zichzelf. Onderweg leert hij allerlei bijzondere vogels kennen zoals de kiwi, de papegaaiduiker en de blauwvoetgent. Maar waar hij ook komt, overal mist hij iets...

Mijn huis, mijn thuis          
Sarah Surgey | Van Driel Publishing
Mijn huis, mijn thuis gaat over het doodgewone huis van Lara, zo ééntje dat iedereen wel in zijn straat heeft. Wat is Lara jaloers op de mooie en leuke huizen van haar vriendinnetjes! Gelukkig weet Oma raad. Ze neemt Lara mee op een lange zoektocht doorheen het huis. En wat blijkt? Haar saaie huis is net heel bijzonder! Ze ontdekt vele schatten en herinneringen in haar huis.

Waar woon jij?   
Vivian den Hollander | Holkema @ Warendorf
De vader van Jimmy gaat een boek schrijven. Om dat in alle rust te kunnen doen, mag hij tijdelijk in een huisje van een kennis wonen. Dat huisje staat in een tuinpark waar meer mensen verblijven. Lisa en Jimmy gaan er natuurlijk op bezoek. Daar ontmoeten ze allemaal verschillende mensen. Het is er gezellig druk. Zal Jimmy’s vader wel de rust vinden die hij zoekt?

Wat doet Ukkie hier?                        
Uticha Marmon | KokBoekencentrum
Arme Evi, haar ouders hebben een ukkie mee naar huis genomen. Hij kwijlt, heeft een lelijk kaal hoofd en krijst dag en nacht. Alle aandacht gaat naar hem uit. Maar dan bedenkt Evi dat hij wel goed van pas komt: ze kan hem overal de schuld van geven! De modder in de keuken? Tekeningen op de muur? Het ukkie heeft het gedaan! Is het dan misschien toch wel leuk om een nieuw broertje te hebben?

 

Groep 3-4

 

Krijn en Kaatje en de boomhut        zouden je bij deze alle drie delen kunnen laten zien
Jeanette Molema | Columbus (nieuwste deel (sta of ik schiet)

Krijn en Kaatje wonen naast een oud leeg huis met een enorme tuin waar ze vaak spelen. Daar hebben ze een boomhut gebouwd. Op een dag komen er opeens mensen in de tuin. Het blijken hun nieuwe buren te zijn! Verstopt in de boomhut horen Krijn en Kaatje ze praten. Ze schrikken van wat ze horen: buurjongen Jop vindt de boomhut niet mooi, en zijn vader wil de hut zelfs in de fik steken! Wat nu?

Het hoge huis – Geheim onder de grond      en hier ook de twee delen
Ineke Kraijo | Columbus
Nine en Mik wonen in Hotel het Hoge Huis. Ze zwerven vaak over het strand en door de duinen. Op een dag stuiten ze op een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. In het hotel logeert Luna met haar vader. Hij doet onderzoek naar de bunkers en heeft weinig aandacht voor Luna. Tot ze op een dag verdwenen is. Nine en Mik gaan naar haar op zoek. Maar of ze Luna in die uitgestrekte duinen ooit zullen vinden...

De zoete zusjes gaan verhuizen      
Hanneke de Zoete | Kosmos
Saar en Janna gaan verhuizen. Superleuk, maar ook een beetje spannend. De meisjes zitten met allerlei vragen. Voelt het nieuwe huis straks wel als thuis? Hoe zullen de nieuwe buren zijn? Kunnen alle knuffels wel meeverhuizen? Thuis is gewoon thuis. En straks wordt alles anders. Wie wil dat nou?

 

Groep 5-6

Het geheim van het prullenbakhuis               
Bert Wiersema | Columbus

In de buurt Iris en Koos staat een geheimzinnig herenhuis. Emily, Iris en Koos op onderzoek uit. Het huis is volgepakt met allerlei rommelmarktachtige rommel. Als ze rondsluipen, horen ze gekreun. Wat is er aan de hand? En waarom ligt er zoveel troep in het huis? Als ze de volgende dag terugkomen, stuiten ze op een geheimzinnige bezoeker.

Huize Fluitekruid en het geheim vd vreemde tekens (of andere titel)    En bij deze ook de drie delen.
Ingrid Medema | De Banier
Ik ben Meggie en ik ben 11 jaar. Ik ben net verhuisd naar een GROOT OUD HUIS aan de rand van een dorp. Boven de deur van ons huis staat met sierlijke letters Fluitekruid geschreven. Mijn ouders willen dit huis helemaal gaan opknappen. Maar ik houd me in deze zomervakantie bezig met andere dingen. Er zijn GEHEIMEN in en rond ons oude huis te vinden…

Er groeit een opa in de tuin 
Helga van Kooten | Buddy Books
Fenno gaat een paar keer per week naar zijn opa toe, die vroeger in het leger zat. In het park achter zijn huis spelen ze vaak soldaatje. Maar dan begint er een échte oorlog, in Oekraïne. Langzaam wordt duidelijk dat het met opa steeds minder goed gaat. Fenno wil helpen. Maar hoe?

 

Groep 7-8

Nergens thuis      
Hans Mijnders | Den Hertog

Ronnie wordt tijdens de les uit de klas gehaald. Het blijkt bij de politie en maatschappelijk werk bekend te zijn dat er bij hem thuis problemen zijn met zijn ouders. Hij wordt overgebracht naar een pleeggezin en moet naar een andere school in een andere stad. Weg school, weg vrienden. Ronnie is woedend, er is zomaar ‘over hem’ beslist. En zijn broer komt in een ander gezin in een andere stad.

Tornado               
Rijk Arends | Den Hertog
De vader van Peer wil terug naar Canada, waar hij is opgegroeid. Hij zegt dat hij de boerderij van Peers opa over wil nemen. Maar Peer weet wel beter. Het gaat om die vrouw, om Rachel. Eén ding weet hij zeker: hij hoeft geen nieuwe moeder. In Canada zit Rachels zoon Mike ook niet op hen te wachten. Peer en Mike besluiten er samen voor te zorgen dat 'het gedoe' tussen hun ouders niets wordt. Tijdens een vakantie loopt de spanning op. Als Peer en zijn vader aan het mountainbiken zijn, worden ze overvallen door een tornado. In de uren die volgen verandert alles.

 

Materiaal bij de werkmap