Websites

MIDDENBOUW

Introductie
www.bramkasse.nl

DAG 1

DAG 2

DAG 3

DAG 4

Filmpje over beo’s (1) / Filmpje over beo's (2)

DAG 5

Filmpje over boa’s (3.18 minuten)

DAG 6

 • Boeken over Psalm 139
  • Klein groot wonder – Anita Stoof / Jongbloed, € 12,99Klein groot wonder vertaalt Psalm 139 naar de leefwereld van jonge kinderen. Belangrijke thema’s uit deze geliefde psalm spelen een rol: God heeft je gemaakt, Hij kent je, Hij is altijd dicht bij je. De sfeervolle en kleurrijke illustraties maken het voorlezen en kijken tot een feest.'Toen je nog niet geboren was, maakte God je in de buik van je moeder. Hij kent je. Hij weet waar je heen gaat. Waar je ook bent, God is daar ook!' Een prachtig voorleesboek om cadeau te doen bij geboorte, opdragen of doop. Geschikt voor peuters en jonge kleuters.
  • Ik beloof het je – Max Lucado / ARK Media, € 13,99Dit prentenboek vertelt het verhaal van een vader en een kind, waarin de vader uitlegt wat het kind betekent voor de ouders én voor God. Een erg bemoedigende boodschap die blijvend is.
  • Jij bent waardevol! – Max Lucado / ARK MEDIA, € 10,99U was het die... mij weefde in de buik van mijn moeder. (Psalm 139 :13)Je bent geen lopendebandwerk.Je komt niet uit een fabriek.Je bent zorgvuldig gepland,bijzonder begaafd,en met liefdeop deze aarde geplaatst...door de Meesterlijke Maker.
  • Niemand is zoals jij – Max Lucado / ARK MEDIA, € 13,99In dit verhaal laat Eli, de houtsnijder, Wout begrijpen hoe speciaal hij is, ongeacht wat de andere Nerflanders van hem vinden. Deze boodschap is van wezenlijk belang voor kinderen én volwassenen: het maakt niet uit wat andere mensen van hen denken, God houdt van hen! Hij vindt elk van hen bijzonder.
  • U bent altijd bij mij – Guurtje Leguijt (alleen 2ehands)
 • Filmpje zandtovenaar psalm 139 (3.14 minuten)

DAG 7

DAG 8

 • Boeken over helden
  • Duik in de tijd – Een echte held – Suzanne Wouda / Zwijssen - € 12,99Het is 1068. De ridder van Boeljon wil een tapijt voor aan de muur van zijn kasteel. Met al zijn heldendaden erop. De moeder van Friede moet dit tapijt maken. Splinter, de zoon van de ridder, wil er ook op, maar hij is nog niet eens ridder. En zeker geen held. Splinter doet er alles aan om een held te worden. Hij trekt eropuit met zijn paard Modderbad, dat liever iets met modder doet. Al snel ontdekt Splinter dat een held worden niet makkelijk is. Tot hij in het bos een gewonde zwarte ruiter vindt, met een geheimzinnige boodschap ...
  • Kikker is een held – Max Velthuijs / Leopold - € 15,99Het had al dagen geregend. De rivier was buiten zijn oevers getreden. Kikker, Varkentje en Eend logeerden bij Haas, want het huis van Haas was het enige huis dat nog droog stond. Toen raakte het eten op. Kikker kon het best zwemmen en hij besloot hulp te halen, ondanks de gevaarlijke stroming...
  • SuperFinn en zijn cape – Bianca Antonissen / Clavis - € 15,99Het prentenboekdebuut van Bianca Antonissen, educatief auteur en oud-kleuterleerkracht. Een inspirerend verhaal voor superhelden vanaf 4 jaar. Finn kan álles. Razendsnel in bomen klimmen. Fietsen met losse handen. Een hoge toren bouwen (en omkieperen). Geen probleem, zolang hij zijn supercape draagt. Maar … wat gebeurt er als hij zijn cape kwijtraakt?
  • Het meisje dat nooit fouten maakte – Mark Pett / Bazalt - € 16,95Isabella heeft nog nooit een fout gemaakt. Ze vergeet nooit haar hamster te voeren, ze draagt nooit verschillende sokken en ze vergeet nooit haar huiswerk te maken. Nadat ze bijna een fout maakt, wordt ze bang dat ze tijdens de toneelvoorstelling een fout zal maken. Dit hartverwarmende verhaal zal ieder perfectionistisch kind laten zien dat het juist belangrijk is om fouten te maken als je iets wilt leren.
  • Honden als helden – Schoolsupport (6 delen)
  • Ik word later superheld
  • Hollandse helden – Wim Daniels / € 15,95Achter de grote namen van onze geschiedenis gaan ongelooflijke verhalen schuil over ontdekkingsreizigers en stuntpiloten, ridders en admiraals, denkers en uitvinders, verzetsleiders en kunstenaars. Nederlanders telden mee, te land, ter zee en in de lucht. Lees de waar gebeurde verhalen over ridder Jan, die op zijn 14e al hertog was. Over schrijvers die per koets door heel Europa reisden over karresporen waar rovers op de loer lagen. Over zeekapiteins die door de VOC naar het einde van de wereld werden gestuurd om rijkdommen te zoeken op nieuwe continenten. Over een waaghals die met de vijand heulde om een vliegtuig te kunnen maken en over een prins die vocht voor de vrijheid van zijn land en dat met de dood moest bekopen. Over het doorzettingsvermogen van uitvinders die zich inzetten voor een betere wereld en over het roerige leven in grote armoe van een van onze grootste schilders.
  • Lang geleden – Arend van Dam / Unieboek - € 18,95De Nederlandse geschiedenis bevat veel mooie en spannende verhalen, maar vaak zijn ze te moeilijk voor jonge kinderen. Het luisterboek Lang geleden… biedt vijftig toegankelijke verhalen over de Nederlandse geschiedenis. Verhalen over jagers en verzamelaars, boeren en vissers, koningen en koninginnen. Maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter.
  • Hollandse helden (zilveren boekjes) / Via Marktplaats


Themalied

Dit jaar is er het actielied 'Je kunt van alles worden' voor de onderbouw van Deepdeep en 'Wat is jouw droom? van Make Some Noise Kids voor de midden- en bovenbouw.

Link naar websites

Spaaractie Red een Kind