Voor kinderen van basisscholen, kerken en andere kindergroepen zijn er verschillende op maat gemaakte kindervoorstellingen die passen bij het thema Gi-ga-groen!.

Dat wil ik zien!
Een gi-ga-groene voorstelling vol fantasie, muziek en weetjes.

Sam en Soof spelen in de tent. De groene tent in de tuin. Ze horen gesnuff el, geritsel, gespetter, gefl adder, gezoem en getik. Ze kruipen uit de tent en gaan op onderzoek uit. Wat zou dat toch zijn? Wat zijn dat voor geluiden? Sam roept: “Dat wil ik zien!” Een show speciaal gemaakt over het Actieprentenboek van de Kinderboekenweek: Dat wil ik zien! Geschreven door Hanna Holwerda, geïllustreerd door Tamar Oosterloo, uitgeverij Columbus. Een prentenboek vol avontuur en plezier en weetjes.

De show stimuleert de creativiteit en inventiviteit van kinderen in de leeftijd van 3-9 jaar (groep 1-4).

Mysterie van de moestuin
Een prachtige voorstelling voor kinderen in de basisschoolleeftijd met belichting, muziek en geluidseffecten.

Josefien is erg trots op haar mooie gi-ga-groene tuin. Ze heeft het tuinieren van opa geleerd. De tuin krijgt bezoek van verschillende dieren. De vogels Teun en Tilly vinden een mooi nest in de boom. Hun onderbuurman, Speedy de specht, tikt er lustig op los. Dat geeft de nodige stress. Konijn Harry denkt door veel wortels te eten van zijn probleem af te komen en de rupsen hebben wel zin in verse blaadjes. Fabian wil ook graag leren tuinieren. Als Josefien een paar dagen weggaat, mag Fabian op haar tuin passen, maar hij vergeet alle instructie. Hij krijgt bezoek van mevrouw Grijpgraag die de groenten er wel héél lekker vindt uitzien. Wat zal Josefien aantreffen wanneer ze thuiskomt? Zal haar tuin ooit weer zo mooi worden als het was?