Voor kinderen van basisscholen, kerken en andere kindergroepen zijn er verschillende op maat gemaakte kindervoorstellingen die passen bij het thema Worden wat je wil.

  • Ik word... Oppasser voor een dag | Kindertheater Deepdeep
  • Bonje op de boerderij | Poppenenmeer
  • Verschillende voorstellingen over ‘Worden wat je wil’ | Willemijn de Weerd

Ik word... Oppasser voor een dag - door Kindertheater Deepdeep
Een muzikale voorstelling vol avontuur en plezier over Pleun, die helemaal nog niet weet wat ze later worden wil. Deze voorstelling is gebaseerd op het Actieprentenboek 'Oppasser voor een dag' voor de onderbouw.

Pleun en Tess zijn elkaars beste vriendinnen! Ze weten álles van elkaar. Ze zitten bij elkaar in de klas, wonen in de zelfde straat en spelen heel vaak samen. ‘Wat wil jij later worden?’ vraagt Tess. ‘Oh, dat weet ik nog niet, gewoon… groot.’ ‘Kom je zo bij me spelen? Dan spelen we politie of brandweer of…. Hé, wat is daar aan de hand? Dáár achter dat hoge hek! We moeten helpen! Kom Tess! ‘ roept Pleun.

De show stimuleert de creativiteit en inventiviteit van kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar (groep 1-4).

Bonje op de boerderij - door Poppenenmeer
Leeftijd: groep 1 - 8

Koning Liefdevol vervult wensen van trouwe dienaren. Zo ook die van oma Beppie, die al 50 jaar voor de koninklijke boerderij zorgt. Ze zou nog heel graag haar broer Bert in Australië bezoeken. Driekus en Carlijn krijgen de opdracht om voor de boerderij te zorgen. Driekus vindt het maar niks; een koninklijke dienaar hoort toch niet op een boerderij. Maar als de Koning een opdracht geeft, moet je hem uitvoeren.

We zijn allemaal delen van één lichaam, ieder met zijn eigen gaven en talenten. Kijk niet naar wat een ander heeft, maar werk met wat God jou gegeven heeft. We zijn allemaal nodig in Gods koninkrijk.

Door Willemijn de Weerd

Programma groep 1-4
Ruben weet wat hij wil worden… uitvinder. Om over hem te kunnen schrijven moest auteur Willemijn allemaal proefjes en uitvindingen doen. Benieuwd naar haar verhaal? Ze komt graag op jullie school langs om over haar werk te vertellen. Een bezoek met letterlijk een spetterend einde.

Programma groep 5-8
Voor ons lijkt dat het gewoonste zaak van de wereld. Maar als je in een containerwoning woont, kun je alleen maar dromen van een baan als dokter. Begin 2020 reisde ik naar Armenië en sprak ik met kinderen die in armoedige omstandigheden leefden. Ik zag ze knokken voor een kans om te worden wat ze willen. Tijdens kinderboekenmaand 2021 hoop ik scholen te bezoeken en het verhaal van Seda te vertellen.

Workshop schrijven over wat je worden wil. Groep 3-8
Deze workshop zit vol met tips om kinderen te enthousiasmeren om zelf verhalen te bedenken en op te schrijven. Na de workshops mogen de kinderen aan de slag met het schrijven over het thema van de kinderboekenmaand: ‘worden wat je wil’. De school kan zelf bepalen hoe uitgebreid dit gebeurt. Per klas valt er een gouden pen te winnen voor de leerling die het best mijn schrijftips heeft verwerkt.

Voor meer informatie en/of boekingen: 06-13731521 of mail@willemijndeweerd.nl