Voor kinderen van basisscholen, kerken en andere kindergroepen zijn er verschillende op maat gemaakte kindervoorstellingen die passen bij het thema EN TOEN?.

 • Tijdmachien, door Kindertheater Deepdeep
 • Hoezo zoekt het uit!, door Poppenenmeer
 • Educatief programma voor de hele basisschool rondom het thema ‘En toen?’, door Willemijn de Weerd

Tijdmachien - door Kindertheater Deepdeep
Een interactieve, enthousiaste, muzikale kindertheatervoorstelling, die de fantasie prikkelt

Leeftijd: groep 1-4

Daan en Robin spelen in de achtertuin. Ze maken van de schuur een (boom-) hut. Samen met hun hondje beleven ze allerlei avonturen. Ze maken een reis door de geschiedenis. Fantaseren over ridders, schepen, oude schilderijen, stoere helden, ontdekkingsreizigers en uitvinders. Van hedendaagse gebruiksvoorwerpen en afval maken ze hun eigen verhaal. En toen… werd een plank opeens een VOC-schip en een zwabber wordt een chique pruik uit de middeleeuwen.


De show is gebaseerd op het Actieprentenboek van de BCB/Kinderboekenweek 2020 voor de onderbouw. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Michel de Boer, uitgeverij BuddyBooks. De inhoud van de show stimuleert de creativiteit en inventiviteit van de kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar (groep 1-4).

Inspecteur Hoezo zoekt het uit!, door Poppenenmeer
Leeftijd: groep 1 - 8

Inspecteur Hoezo zoekt zijn hele leven al dingen uit. Zo weet hij veel van oude voorwerpen uit de geschiedenis van lang geleden en korter geleden. Daarnaast wordt hij ook ingezet als speurneus bij verdwenen zaken. Driekus en Carlijn zijn bedienden in het paleis van koning Liefdevol. Wanneer hij op zakenreis gaat moeten zij op het paleis en de kluis passen. In de kluis zit een kostbare familiebijbel met edelstenen. Wanneer barones Nooitgenoeg daar lucht van krijgt, schakelt ze Enno de kluiskraker in om de schat te stelen. Inspecteur Hoezo wordt ingeschakeld om de daders te achterhalen. Uiteindelijk ontdekt hij dat de inhoud van het boek, de Bijbel, niet alleen een oud geschiedenisboek is maar een boek waarin je je leven lang kan speuren en die ons mooie lessen voor ons leven nu geeft.

Educatief programma voor de hele basisschool rondom het thema ‘En toen?’ Door Willemijn de Weerd
Workshop schrijven (groep 1-4 of groep 5-8)
Muziek-vertel voorstelling voor groep 6-8


Voor het negende jaar op rij heeft Willemijn de Weerd een educatief programma rondom het thema van de Kinderboekenweek. Voor groep 1 tot en met 8 is er een interactieve ‘En toen? Schrijfworkshop’ beschikbaar. Willemijn heeft jarenlange onderwijservaring in zowel onder, midden en bovenbouw. Uiteraard past ze het niveau van de workshop per groep aan. Voor een impressie voor de workshop voor groep 5-8 kun je de video bekijken.

Daarnaast heeft ze een muziek-vertelvoorstelling ontwikkeld die ze samen met violiste Marieke Booy geeft. De voorstelling is geschikt voor groep 6-8.

Meer informatie over de ‘En toen?’ schrijfworkshops en de muziek-vertelvoorstelling:

 • Boeken: 0613731521 of mail naar mail@willemijndeweerd.nl
 • Duur presentatie: 45 minuten
 • Prijs:
  • Workshop schrijven (1 speler): 150 euro + reiskosten. De kosten voor een eventuele tweede en volgende workshop op dezelfde dag zijn 90 euro.
  • Muziek-vertelvoorstelling (2 spelers): 295 euro + reiskosten. De kosten voor een eventuele tweede en volgende voorstelling op dezelfde dag zijn 160 euro.
 • Leeftijd: Programma voor alle groepen van de basisschool.