OVER DE AUTEURS


Auteur van Oppasser voor een dag
: Leontine Gaasenbeek
Leontine Gaasenbeek is zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Almere, heeft vier kinderen en twee hondjes. Ze tekent graag kinderen en dieren, houdt veel van lezen, koken, knutselen en schilderen. Ze heeft inmiddels meer dan 100 boeken en lesmethodes voorzien van illustraties. De laatste jaren heeft ze illustraties gemaakt in prentenboeken, zoals Kleine aap en de Panda’s, Wonderlijke Wereld, Oma Kniertje, Papa Panov, De bijtjes van Juliette en Juliaan, Het zwaantje van Brugge, Ik ga op reis en neem je mee. Ook heeft zij kleurwerk gedaan voor de prentenboeken van Opa Knoest. In 2020 schreef Leontine Gaasenbeek haar eerste prentenboeken De Koffer van meneer Brandt en Zoem de bij.


Auteur van Dokter Domoor: Bram Kasse
Bram Kasse (1969) schrijft al jarenlang en heeft veel boeken op zijn naam staan. In 2001 debuteerde hij met het boek Razende Rudolf. Later schreef hij onder andere de serie ‘Tijs en Jasmijn’, de ‘Pas op-serie' en de serie over SuperJoris. Zijn boeken zitten boordevol spannende en grappige avonturen. Daarnaast weet Bram op een goede manier ook verdrietige gebeurtenissen en gevoelens een plaatsje te geven in zijn boeken. Al meerdere keren werd een boek van Bram genomineerd voor de EigenWijsPrijs en in 2010 won hij deze prijs met het boek De rijkste opa van de wereld!

Auteur van De geheime operatie: Henriët Koornberg-Spronk
Henriët Koornberg-Spronk woont in Zwolle met haar man en twee dochters. Van haar hand verschenen de jeugdboeken De voetballende ballerina en De klimmende wielrenner. Delen uit de serie FRNZ4EVER, over vier sportieve vrienden die veel met elkaar appen, maar ook offline het leven delen. In het voorjaar van 2021 verschijnt het derde deel: De duikende volleybalster. Henriët schrijft met humor en vaart, maar in haar boeken zit ook altijd een actueel en serieus thema zoals racisme, grensoverschrijdend gedrag of een eetprobleem. Naast haar schrijfwerk vertaalt Henriët teksten vanuit het Frans en Duits, en is ze jurylid voor Het Hoogste Woord.