Michel de Boer | Auteur actieprentenboek
Tijdmachien


Als kind deed Michel de Boer (1966) niets liever dan tekenen, toneelstukje voor school schrijven en knutselen. Creativiteit zit in zijn DNA en het kon dan ook niet anders dan dat hij later illustrator/schrijver/uitgever van kinderboeken zou worden. Michel werkt niet alleen voor zijn eigen uitgeverij Buddy Books, maar ook voor andere uitgeverijen. Boeken, variërend van prenten - tot lesboeken voorziet hij van tekeningen. Deze boeken zijn in meerdere landen verschenen. In 1999 bedacht hij het karakter Opa Knoest waarvan inmiddels meer dan 300.000 ex. van zijn verkocht.

Met veel ijver en plezier werkte hij aan het actieboek voor de Kinderboekenweek: Tijdmachien. Zijn meestwerk tot nu toe.


Ina van der Beek | Auteur actieboek middenbouw
Mees en Tijn en het geheim van het kasteel

Lezen is heerlijk!
En ik heb ontdekt dat schrijven dat ook is.

Na een hele stapel romans, gedichtenbundels en dagboekjes voor volwassenen geschreven te hebben, schreef ik mijn eerste kinderboekje. In 2010 werd ik voor het eerst oma en dat inspireerde met tot het schrijven van kinderboeken. Naast een Bijbels Dagboek voor kinderen, ‘Oeroud & Springlevend’ werden dat vooral de boeken over de twee neefjes, Mees en Tijn. Grappig is het, dat ook onze oudste twee kleinzoons Mees en Tijn heten, ook zij zijn neefjes van elkaar. Maar gelukkig beleven ze niet zulke spannende avonturen als de ‘papieren’ Mees en Tijn!   Judith van Helden | Auteur actieboek bovenbouw
Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd


Judith van Helden (Emmen, 1979) is schrijfster van kinderboeken. In 2006 debuteerde ze met Sam en Sara, een boek met voorleesverhalen. Inmiddels staat de teller op 20 boeken, voor zowel jongere als oudere kinderen.

Judith komt graag langs op scholen om te vertellen over haar werk. Daarbij komt haar ervaring als leerkracht goed van pas.

Judith woont samen met haar man en vier kinderen in Zwolle.