Van 4 tot en met 14 oktober 2023 is de christelijke Kinderboekenweek, georganiseerd door de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). De christelijke Kinderboekenweek staat in het teken van Bij mij thuis. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de christelijke Kinderboekenweek worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Aisha Meel en Adriëlle Schouten. Willeke Brouwer is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Hans Mijnders schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 6,95.

De Kinderboekenweek 2023 vieren we ‘thuis’. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis vieren we het Kerstfeest. Bij mij thuis wonen twee pleegzusjes. Bij mij thuis is er genoeg ruimte voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Cridz en werkmap voor het onderwijs
Speciaal voor de christelijke doelgroep komt naast de actieboeken de CRIDZ Boekenkrant beschikbaar. Voor leerkrachten is er een werkmap met lessuggesties en themaverwerkingen bij de actieboeken. Hiervoor werkt BCB samen met het Platform Christelijke Kinderboeken. Dit is vanaf april/mei bij de christelijke boekhandel te bestellen.

Kindertheater Deepdeep maakt elk jaar een kindervoorstelling bij het prentenboek voor de onderbouw. Scholen kunnen daarnaast meedoen aan een spaaractie van Red een kind om kinderen in armoede te helpen en boeken te sparen voor de schoolbibliotheek.
 

BCB is één van de participanten van de Kinderboekenweek. Haar bijdrage bestaat uit het uitgeven van drie christelijke actieboeken en een Werkmap voor scholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken. Red een Kind werkt samen met BCB aan de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels en scholen.

Auteurs actieboeken christelijke Kinderboekenweek 2023

Aisha Meel & Adriëlle Schouten
(de Wonderwolk)

Aisha is oprichter en eigenaar van de Wonderwolk, ze heeft 26 prentenboeken op haar naam staan. De Wonderwolk geeft materialen uit voor kinderen, ouders, kerken en scholen vanuit de missie om kinderen zoveel mogelijk Gods liefde te laten ervaren. Adriëlle is orthopedagoog en muzikant. Ze schrijft christelijke peuterliedjes, die te vinden zijn op haar cd’s Zing in de Kring deel 1 en 2.

Willeke Brouwer (KokBoekencentrum)


Willeke Brouwer studeerde aan de Kunstacademie in Kampen en is illustrator, cartoonist en schrijver. Ze heeft meer dan honderd boeken geïllustreerd. Willeke: 'In mijn kinderboeken gebeuren altijd rare dingen. Hoe dat komt weet ik ook niet. Ik zit soms met verbazing te schrijven en te tekenen…'

Hans Mijnders (Royal Jongbloed)


Hans Mijnders is directeur van de Rehobothschool in Ridderkerk. Intussen heeft hij meer dan 50 jeugdboeken geschreven, die zich afspelen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. Met zes boeken won hij de Eigenwijsprijs. Het liefst schrijft hij herkenbare verhalen, vol actie. Het is zijn grootste passie om in deze digitale wereld kinderen aan het lezen te krijgen/te houden.