Drie actieboeken
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

  • Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Hanneke Mostert en Hester Nijhoff (Uitgeverij De Banier).
  • Liesbeth van Binsbergen (Columbus) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en
  • Leanne van Spronsen (Den Hertog) schrijft het actieboek voor de bovenbouw.

Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.


Met muisje Gijs op wereldreis, Hanneke Mostert & Hester Nijhoff (ill.)

Uitg. De Banier | ISBN 9789087182021 | Gebonden | 32 pag.

Muisje Gijs gaat met zijn bus op wereldreis. Er komen steeds meer dieren bij. Maar zijn er wel genoeg plekjes vrij?

Een vrolijk prentenboek, waarbij kinderen spelenderwijs van alles leren over voertuigen, dieren en hun geluiden, cijfers, tellen en = samenwerken! Het prentenboek is voor de onderbouw van de basisschool, groep 1-3, en wordt uitgegeven bij uitgeverij De Banier.

Actieprijs € 6,95

Op wereldreis, scouts in actie, Liesbeth van Binsbergen

Uitg. Columbus | ISBN9789085434207 | Gebonden | 96 pag.

De eerste paar honderd meter hollen ze aan één stuk door. ‘St… stop,’ hijgt Laila.
Luuk kijkt achterom. ‘Ze zijn ons niet achterna gekomen.’
Nee, denkt Lau, en dat is maar goed ook!
In een rustiger tempo lopen ze door naar het kampterrein. Als ze dicht bij de hoofdhut zijn, staat Laila stil. ‘Moeten we het zeggen?’

Lau weet niet zo goed wat hij zich moet voorstellen bij het thema van het scoutingweekend. Samen met zijn vrienden Luuk en Laila komt hij er al snel achter dat ze inderdaad ‘op wereldreis’ gaan. Met de Zwarte Hand op hun hielen doen ze hun best om alle puzzelstukjes van de schatkaart te vinden. Onderweg ontdekt Lau iets vreemds in het bos. Moet hij zijn geheim delen? En lukt het om uiteindelijk de schat ook echt te vinden?

Liesbeth van Binsbergen is leerkracht en kinderboekenschrijfster. Ook in dit tweede deel van Scouts in actie staan avontuur, plezier en vriendschap centraal. Stap maar in, ga mee op reis! Onderweg leer je meer over allerlei landen in de wereld en de mensen die er wonen, en natuurlijk ook over de scouting!

Actieprijs € 5,95Plan B, Leanne van Spronsen

Uitg. Den Hertog | ISBN ....... | Gebonden | 96 pag. - Luisterboek: Uitg. De Toren | ISBN ...........

In het actieboek voor de bovenbouw vertelt Leanne van Spronsen over de zomervakantie van Emilia, die met haar moeder naar Spanje reist. Haar ouders zijn gescheiden. Ze gaat logeren bij haar grootouders. Maar na twee weken reist mama niet met haar naar het vliegveld maar naar … Ineens kan niemand Emilia meer bereiken. Waar is ze? Waar is haar moeder?

Van Plan B verschijnt ook een luisterboek-CD.

Actieprijs € 5,95Hanneke Mostert

Hanneke Mostert-Wensink (1981) is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ze geeft les in het basisonderwijs. Er zijn twee educatieve kleuterboeken van haar hand verschenen: ABC, lees je mee en Knoop het in je oren! Beide boeken zijn verschenen bij uitgeverij De Banier.
Hester Nijhoff

Hester Nijhoff is de illustrator van het prentenboek Met muisje Gijs op wereldreis. Boeken door haar geïllustreerd, zijn onder meer Pinny de pinguïn van Lijda Hammenga (uitg. De Banier) Daan en opa en de verdwenen pannenkoek en Daan en opa en het ontsnapte geitje van Alianna Dijkstra (uitg. Callenbach). Haar werk verscheen eerder ook bij uitgevers als Groen Educatief, Ark Media en Den Hertog.

Ze studeerde Communicatievormgeving aan de Academie Minerva in Groningen, is afgestudeerd als illustrator en heeft ook een BA-diploma Engelse Taal en Cultuur. Naast haar freelance illustratie- en vertaalprojecten werkt ze met veel plezier bij boekhandel Riemer in Groningen.Liesbeth van Binsbergen

Liesbeth van Binsbergen schrijft al heel wat jaren kinderboeken. De laatste jaren niet alleen voor jonge, maar ook voor wat oudere kinderen. Daarnaast geeft ze les op een basisschool als remedial teacher. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen.

In 2006 heeft ze met het boekje Geflitst de EigenWijsPrijs gewonnen.

In 2008 won ze deze prijs, met het boek Speurders in de speeltuin.

In 2010 werd ze met haar boek Kom niet dichterbij winnaar van Het Hoogste Woord.


Leanne van Spronsen

Leanne van Spronsen studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede, en werkte ik voor verschillende kranten en tijdschriften. Zij is getrouwd en heeft twee jaar in het buitenland gewoond. Tegenwoordig werkt zij als redacteur.

Leanne schreef eerder Keet, waarmee zij de Eigenwijsprijs 2017 won, en Vast. Beide boeken zijn verschenen bij uitgeverij Den Hertog.