Maak kinderen blij met de actieboeken van 2023 en trakteer ze op de leuke CRIDZ Boekenkrant!

De (christelijke) Kinderboekenweek is van 4 t/m 14 oktober 2023 en het thema is:
Bij mij thuis!
Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis vieren we het Kerstfeest. Bij mij thuis wonen twee pleegzusjes. Bij mij thuis is er genoeg ruimte voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Wilt u met uw school aan de slag met het thema Bij mij thuis! en de actieboeken?
Vraag er naar bij uw christelijke boekhandel!

Voor scholen is een kant en klaar pakket beschikbaar, waarin alle materialen zitten voor een goede voorbereiding van de Kinderboekenweek op school. De volgende materialen zitten in dat pakket:

  • Actieprentenboek onderbouw
  • Actieboek middenbouw
  • Actieboek bovenbouw
  • Werkmap voor basisscholen, inclusief actiepakket Red een Kind
  • Exemplaar CRIDZ Boekenkrant
  • Poster actieboeken
  • Poster actielied

 

Werkmap voor basisscholen
De Werkmap voor basisscholen
geeft uitgebreide lees- en lessuggesties en boekbesprekingen bij de actieboeken en gaat in op het thema Bij mij thuis. De werkmappen worden begin september uitgeleverd, tegelijk met de actieproducten. Heeft u de werkmap besteld dan kunt u vanaf half augustus via de boekhandel digitaal materiaal aanvragen (lage resolutie) om de lessen alvast voor te bereiden.
> Bekijk enkele pagina's uit de Werkmap voor basisscholen 2020

 

CRIDZ Boekenkrant
De CRIDZ Boekenkrant is een leuk, kleurrijk magazine van en voor kinderen voor de midden- en bovenbouw. Alle puzzels, verslagen, opdrachten, interviews zijn gericht op het thema Bij mij thuis. Er staan recensies over de actieboeken in, geschreven door kinderen. Ook is er speciale aandacht voor andere leuke boeken rond het thema die je niet mag missen. Het is voor uw leerlingen een leuk magazine om uit te delen tijdens de Kinderboekenweek!
> Bekijk enkele pagina's uit de CRIDZ Boekenkrant 2020