Thema jubilerende Christelijke Kinderboekenmaand: Op reis!
BCB organiseert in oktober 2019 voor de 25e keer de Christelijke Kinderboekenmaand met dit jaar als thema Op reis!. Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Reis mee!’.

Drie actieboeken
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Hanneke Mostert en Hester Nijhof (Uitgeverij De Banier). Liesbeth van Binsbergen (Columbus) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Leanne van Spronsen (Den Hertog) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.


CD en werkboek
Ook in 2019 wordt er een nieuw themalied gemaakt en verschijnt er een jubileumcd in de serie Oké4kids met de beste liedjes van de afgelopen 25 jaar. En uiteraard verschijnt er ook voor de komende Christelijke Kinderboekenmaand een werkmap voor basisscholen. De werkmap blijkt steeds meer in een behoefte te voorzien en kent een groeiende oplage.